ENTROIDO biały wermut marki
VALMIÑOR. Nie oczekuj, że Entroido będzie tylko kolejnym wermutem. Ponieważ Entroido to wszystko, czego się nie spodziewasz. W smaku jest to Galicja, w charakterze jest atlantycki. Entroido to magia i magia nie jest oczekiwana, jest odczuwalna.
OPRACOWANIE
Wybór ziół ze szczególnym uwzględnieniem najbardziej reprezentatywnych dla Galicji takich jak m.in. koper włoski, kolendra, eukaliptus i wawrzyn. Infuzja ich w procesie maceracji na bazie wodno-alkoholowej przez około 2 miesiące. Tłoczenie ziół, proces, dzięki któremu uzyskuje się napar. Z drugiej strony używamy naszego regularnie produkowanego wina Albariño Valmiñor. Napar i wino miesza się w proporcji zaprojektowanej razem z cukrem. Późniejsza korekta podziałki alkoholowej do 15º. Filtracja i butelkowanie.
SMAKUJĄCY
Entroido ma kolor słomkowożółty nawiązujący do koloru Valmiñor albariño, który stanowi jego bazę, dodatkowo posiada złote refleksy o określonej intensywności. Jest błyszcząca i przeźroczysta. Pokazuje cytrusowy nos z bardzo wyraźnymi nutami pomarańczy i cytryny, a także bardzo kwiatowy, wszystko owinięte przyjemnymi pikantnymi akcentami. Na szczególną uwagę zasługują nuty kopru włoskiego, liścia laurowego i kolendry, kwiatów takich jak róża oraz nuty balsamiczne, takie jak mięta i eukaliptus. Pokazuje również gatunki takie jak cynamon.
Entroido jest złożone, intensywne i eleganckie z atlantyckim ujściem, świeże i przywodzące na myśl galicyjskie góry. Jest równie cierpki, z bardzo przyjemną, otulającą i cytrusową kwasowością.
Przetłumaczone przez Google